+ Fizik Portalı Forumu » Fizik » Güncel Fizik Haberleri
|- Eğitim Fakültelerinde Fizik Öğretmenliği Kaldırılacak

Eğitim Fakültelerinde Fizik Öğretmenliği Kaldırılacak

Fizik Portalı Forumu/Eğitim Fakültelerinde Fizik Öğretmenliği Kaldırılacak => Ders saatleri artmadığı için maalesef fizik öğretmenliği ölüyor. Özellikle Fizik dersi seçilirken okul müdürlerinin istediği ders saatinin seçilmesi bence en büyük sıkıntı. İş öğrencilere kalsa çok daha fazlası seçilecektir bence. Aşağıdaki yazı STAR gazetesinden alıntıdır. Milli Eğitim Bakanı

Gönderen Konu: Eğitim Fakültelerinde Fizik Öğretmenliği Kaldırılacak  (Okunma sayısı 424 defa)

portal

• Öğretmen
  • Atom Üye
  • Teşekkür Sayısı: 300
Ders saatleri artmadığı için maalesef fizik öğretmenliği ölüyor. Özellikle Fizik dersi seçilirken okul müdürlerinin istediği ders saatinin seçilmesi bence en büyük sıkıntı. İş öğrencilere kalsa çok daha fazlası seçilecektir bence. Aşağıdaki yazı STAR gazetesinden alıntıdır.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmen kaynaklarının planlanmasıyla ilgili bir birim oluşturulduğunu dile getirdi. Dinçer, öğretmenlik mesleği için bir stratejik plan hazırladıklarına dikkat çekerek “Nerede, hangi alanlarda ve ne kadar öğretmene ihtiyacımızın olacağını belirledik. Onun üzerinden biz eğitim fakültelerine öğretmen yetiştirmeleri konusunda bir yönlendirme yapacağız” dedi. Yapılacak çalışma sonucunda, belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim fakültelerinin kontenjanlarında düzenlemeye gidilecek. Bazı eğitim fakültelerinin kapatılması gündeme gelebilecek. Ayrıca yeni açılan üniversitelere de eğitim fakültesi açılmayacak.

Fizik, kimya, biyoloji kapanacak

Eğitim fakültelerinin kapatılması için YÖK’e talepte bulunacağı alanların başında Fizik, Kimya, Biyoloji, İlköğretim Matematik gibi branşlar geliyor. Bu fakültelerde desteklenmesi planlanan alanlar ise Okul Öncesi öğretmenliği, Rehberlik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Bilişim Teknolojileri, Teknoloji ve Tasarım, İngilizce, Türk Dili ve Edebiyatı, Zihinsel Engelliler Sınıfı Öğretmenliği, Beden Eğitimi, Müzik ve Matematik gibi branşlar olacak.

AHMET FATİH ERTURAN ANKARA
STAR GAZETESİ
[HIGHLIGHT=#000000]Bir Teşekkürü Çok Görmeyin[/HIGHLIGHT]

Paylaş delicious Paylaş facebook Paylaş technorati Paylaş twitter

Konuyu Paylaş

Paylaş delicious Paylaş facebook Paylaş technorati Paylaş twitter